Опрезно током првомајских празника

Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде апелују на грађане да се, при одласку у природу одговорно понашају, односно да не пале ватру на отвореном простору, уколико та места нису за то предвиђена и обезбеђена, али и да, уколико уоче ватру, одмах обавесте Управу за ванредне ситуације.

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Ненад Милошевић каже да је од почетка године до сада евидентирано више од 600 интервенција, уз напомену да ће, ако се овогодишњи тренд настави, 2019. бити једна од најекстремнијих година у 132-годишњој традицији организоване заштите од пожара на овим просторима.

Према статистичким показатељима, у 98 одсто случајева људски фактор је узрок настанка пожара на отвореном простору, што је у овој години посебно потврђено током фебруара, марта и почетка априла.

У Ватрогасно-спасилачкој бригади Крагујевац упозоравају да је забрањено паљење отворене ватре, на удаљености мањој од 200 метара од шуме.

Обичај је да се за првомајске празнике прави роштиљ у присуству великог броја људи на отвореном простору, што увек представља потенцијалну опасност.

У намери да се предупреди настанак пожара на отвореном простору, надлежни у Ватрогасно-спасилачкој бригади Крагујевац апелују на грађане и да не пале ватру при извођењу пољопривредних радова, односно да не спаљују суву траву, ниско растиње и смеће на отвореном простору.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *