Почетак школске године

За више од 800.000 ученика у Србији данас је почела школска 2018.-19 година. У клупе је први пут село 67.000 првака, што је за око 1.800 мање односу на прошлу годину, док је број ученика првог разреда средњих школа сличан прошлогодишњем и износи 66.800.

Нови почетак доноси измењени наставни план и програм за први и пети разред основне, као и за први разред гимназије, а због увођења дигиталних садржаја, око 2.000 наставника похађало је посебну обуку. Крагујевачке школе спремне су за примену тих новина. У нову школску годину Крагујевац улази са једном школом мање, због спајања Политехничке и Друге техничке школе, што се, према речима надлежних, неће одразити на ученика.

Првог радног дана у готово свим крагујевачким школама, како нам је речено у Унији синдиката просветних радника, часови су трајали 30 минута. Овом информацијом, међутим, не располажу у Школској управи у којој кажу да од директора школа нису добили такво обавештење.

Школска година за основце и средњошколце у Србији почела је данас. Новом почетку највише су се обрадовали прваци, који су први пут сели у школске клупе. Школу, како кажу, виде као огромну кућу знања, у којој ће научити све што до сада нису знали и стећи нове другаре.

У први разред крагујевачких основних школа уписано је око 1.600 ђака. За све прваке, без обзира на њихов материјални статус, локална самоуправа обезбедила је бесплатне уџбенике. Имајући у виду чињеницу да је опремање ђака за полазак у школу велика ставка у кућном буџету, град Крагујевац на овај начин жели да помогне родитељима.

Нови почетак доноси измењени наставни план и програм за први и пети разред основне, као и за први разред гимназије, а због увођења дигиталних садржаја, око 2.000 наставника похађало је посебну обуку. Крагујевачке школе спремне су за примену тих новина.

У нову школску годину Крагујевац улази са једном школом мање, због спајања Политехничке и Друге техничке школе, што се, према речима надлежних, неће одразити на ученика. Првог радног дана у готово свим крагујевачким школама, како нам је речено у Унији синдиката просветних радника, часови су трајали 30 минута. Овом информацијом, међутим, не располажу у Школској управи у којој кажу да од директора школа нису добили такво обавештење.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *