„Последњи месец“ заблистао

Међународни позоришни фестивал ЈоакимИнтерфест 13. По реду настављен је представом „Последњи месец“ коперског позоришта из Словеније.

Трочлана позоришна трупа донела је причу о старости, страху од смрти и признавању немоћи по тексту Фуриа Бардона у режији Душана Млакара.

Релативно младо позориште из Копра на овогодишњем ЈоакимИнтерфесту представило се комадом „Задње Луне“ – „Последњи месец“.

Потресну причу о старости, самоћи,страху од смрти и недостатку емпатије младих према старима пренели су глумци Борис Каваца, Ања Дрновшек и Рок Матек.

Дубока анализа свог живота и борба са самоћом једног професора који одлази од своје породице обрађује животну тему која окружује све нас.

У праизведби овог дела у венецијанском позоришту своју последњу улогу играо је чувени глумац Марчело Мастројани .

Једини женски лик у представи је давно преминула супруга остарелог професора која својим саветима покушава да га охрабри и искаже своја осећања у жељи да превазиђе међугенерацијски јаз са својим сином што је и један од проблема који овај текст обрађује.

„Последњи месец“ преведен је на дванаест језика и игран у многим позориштима широм света, између осталог и у нашем театру.

Дугим аплаузом крагујевачка публика поздравила је словеначке глумце који су са овог феативала понели само најлепше утиске.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *