Поправљен скенер у КЦ Крагујевац

У крагујевачком Клиничком центру поправљен је један скенер за дијагностику, који није радио од почетка октобра.

Реч је о скенеру марке Тошиба, објаснио је за Телевизију Крагујевац, др Владимир Тривић, начелник Службе за радиолошку дијагностику Клиничког центра Крагујевац и додао да од данас важи редован план прегледа.

У овој здравственој установи, у којој годишње дијагностички преглед обави више од 14 хиљада пацијената, кажу да ће бити организован појачан рад и да очекују да крајем следеће недеље у функцији буде и другио скенер.

Скенер марке Тошиба био је у квару од почетка октобра.

У претходних нешто више од месец дана хоспитализовани и тешко оболели пацијенти којима је била потребна прецизнија дијагностика упућивани су у болнице у Краљеву и Чачку.

У току следеће недеље у раду ће бити и други скенер.

Клинички центар Крагујевац поседује два скенера за дијагностику, Џенерал Електрик и Тошиба.

Чак ни када су оба у исправном стању, два скенера нису довољна за здравствену установу ка којој гравитира чак два милиона грађана.

У крагујевачком Клиничком центру подсећају да скенери нису толико стари, али да се кваре јер непрестано раде.

Решење проблема виде и у куповини новог и модерног дијагностичког апарата, који ће, за потребе ове установе трецијарног нивоа здравствене заштите, Министарство здравља набавити из кредита Светске банке.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Поправљен скенер у КЦ Крагујевац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *