Портрет писца – Александар Гаталица

Књижевно вече, у организацији Удружења писаца Крагујевца, под називом „Портрет писца“, одржано је у Првој крагујевачкој гимназији.

На трећој манифестацији по реду, која се организује сваког последњег четвртка у месецу, представљен је Александар Гаталица, писац, преводилац са античког грчког језика и музички критичар.

Манифестација под називом „Портрет писца“ има за циљ да младима приближи писану реч, док старија публика ужива у књижевним вечерима, где се представљају неки од најпризнатијих писаца.

Гост, треће по реду, манифестације био је Александар Гаталица – српски писац, добитник Нинове награде за роман „Велики рат“.

Аутор је, у Крагујевцу, представио неколико својих дела између којих и најновији роман „Последњи аргонаут“, који је код критичара и публике добио највеће оцене.

Посетиоци су имали прилику да чују и одабране текстове из његових дела, али и да поставе питања на које је писац са задовољством давао одговоре.

Једног од најзначајнијих књижевника данашњице, добитника награде Иво Андрић, награде Меша Селимовић и многих других, представили су чланови Удружења писаца Крагујевца: Љубица Жикић и Раденко Бјелановић.

Књижевне вечери организују се сваког последњег четвртка у месецу, у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *