Портретне скулптуре Драгане Илић у Галерији „Рима“

Изложба портретних скулптура која обухвата нове радове вајарке Драгане Илић, професорке на Одсеку скулптуре на Факултету ликовних уметности у Београду, представљена и Крагујевачкој публици у Галерији „Рима“.

Поставку чине три серије радова – „Нови пријатељи“, „4 Д“ и „Животи вољених“, скулптуре портрета и полу-фигура пријатеља и колега рађених у керамици.

На око десетак изложених дела прати се обрађивање проблема којим се уметница бави у новом циклусу портретних скулптура где је усмерена на анализу опажајног система као феномена занимљивог и инспиративног за нова стваралачка истраживања, посматрања и комуникацију.

Рођена 1966. године у Београду, Драгана Илић дипломирала је на београдском ФЛУ, на вајарском одсеку, на којем је завршила и последипломске студије 1994. године.На ФЛУ ради као доцент, на Одсеку за скулптуру.

Драгана је од 1988. године излагала на бројним колективним изложбама у земљи и иностранству. Добитница је неколико значајних награда за скулптуру.

Њене радове, Крагујевчани могу погледати до 8. новембра.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *