Представа НЕГРИ најбоља на Фестивалу професионалних позоришта

Представа Књажевско-српског театра „Негри или љубов ко сочеловеком својим“ проглашена је за најбољу представу 55. фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, који је ове године одржан у Краљеву.

Награду за режију добила је редитељка представе Анђелка Николић, за сценографију Ана Колбјанова, док је за музику у представи награда припала Драгославу Танасковићу.

Краљевачко позориште први пут је било домаћин Фестивала професионалних позоришта Србије, који је одржан је 55. пут по реду.

За овај престижни фестивал биле су пријављене 24 представе, док је седам ушло у конкуренцију за награде. Наступила су позоришта из Краљева, Приштине, Крушевца, Чачка, Ужица и Вршца.

Крагујевачки театар представио се представом „Негри“, која је проглашена за најбољу ове године.

Крагујевачки ансамбл, поред овација публике, добио је и најзначајније награде.

Редитељка Анђелка Николић награђена је за режију, Ана Колбјанова за сценографију и Драгослав Танасковић за музику у представи.

Представа „Негри“, по тексту Јоакима Вујића, своју премијеру имала је пред крагујевачком публиком 15. фебруара, поводом Дана Књажевско – српског театра. У наредном периоду ансамбл театра, са представом „Негри“, очекују бројна гостовања и фестивали.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Представа НЕГРИ најбоља на Фестивалу професионалних позоришта”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *