Представи „Крипс“ две награде на Академфесту

Представа „Крипс“ драмског студија Дома омладине освојила је две награде на Академфесту у Београду – за најбољу представу и најбољу женску улогу.

У конкуренцији су, поред Крагујевчана били и глумци из Ниша, Обреновца и Београда. Представа „Крипс“ одговара на питање: „Шта су медији и колики је њихов утицај на младе?“.

Утицај масовних медија и ријалити програма и феномен емисија које немају никакав садржај су теме којима се бави представа „Крипс“ крагујевачког Дома омладине.

Оригинални текст Лука Хубнера је прилагођен са немачког језика за наше говорно подручје, а у главним улогама су се нашле три девојке које тумаче ликове из Београда, Крагујевца и Митровице.

Драмском студију Дома омладине је ово било прво учешће на Академ фесту у Београду, а награду за главну женску улогу поделиле су чак три глумице.

Представа „Крипс“ је, поред поменутих, освојила и награду за друштвено ангажовану представу у Бечеју.

У драмском студију Дома омладине већ припремају нови пројекат и надају се да ће са представом, чији текст потписује Тијана Грумић, бити подједнако успешни.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *