Предузетништво као начин побољшањa положаја Рома

Један од начина за побољшање материјалног положаја Рома је предузетништво.

За покретање сопственог посла припадници ромске заједнице на располагању имају бројне видове помоћи који су им представљени на трибини у згради Градске управе.

У Крагујевцу се годину дана спроводи РОМАКТЕД програм који се бави промовисањем доброг управљања и оснаживањем ромске заједнице.

Тим поводом, организована је трибина на којој су представници Иницијативе за развој предузетништва представили своје активности односно разне врсте подршке Ромима у покретању сопственог посла.

Поред будућих предузетника, скупу су присуствовали представници Националне службе за запошљавање и локалне самоуправе, који су изјавили да град доста чини за унапређење положаја Рома.

Сиромаштво је главни проблем Рома. Један од начина за њихово економско оснаживање је предузетништво. Томе у прилог говори пример око 100 Рома који су протеклих година искористили помоћ друштва и успешно покренули сопствени посао.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Предузетништво као начин побољшањa положаја Рома”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *