Премијерно изведена представа „Нација“

Премијером представе „Нација“ отворена је сцена „Славица Слаја Урошевић“ новооснованог Савременог позоришта Крагујевац.

Представа ће бити изведена и вечерас, сутра и у понедељак од 21 сат на новој позоришној сцени у крагујевачком Дому омладине.

Представа „Нација“ састављена је од неколико комада. Настала је по мотивима драме Семјуела Бекета „Чекајући Годоа“ у комбинацији са познатим дистопијском романима.

Радња се одвија у будућности, али доноси конзервативну причу са поруком за гледаоца. У представи играју Братислав Јанковић и Ђорђе Ђоковић, док режију потписује Милош Миловановић.

Представом „Нација“ отворена је сцена „Славица Слаја Урошевић“ Савременог позоришта Крагујевац. Она говори и какав ће бити концепт новог крагујевачког театра, који је основан са жељом да обогати позоришну сцену у граду и пролагоди је динамици живота данашњих генерација.

Савремено позориште Крагујевац отворено је за све младе људе, публику и ствараоце који желе да учествују у његовом раду и себе изразе на било који начин.

Чекајући нове пројекте, представа „Нација“ имаће још неколико извођења.

Извештава новинар Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *