Пријаве због цурења клима

Климе у становима и пословним просторима, којима се грађани расхлађују, пролазницима задају муке због капљицa воде које из уређаја цуре.

Због тога је у овој години Kомуналној полицији у Крагујевцу стигло око 26 пријава, а издато је чак 150 упозорења на које су реаговали власници клима реаговали и довели их у прописно стање.

Из Секретаријата за послове комуналне полиције кажу, да је од почетка 2019. године, примљено 26 пријава грађана за непрописно цурење климе и да је извршено укупно 200 контролa поштовања комуналног реда.

Такође је издато око 150 упозорења на која су власници клима реаговали и довели их у прописно стање.

Из Секретаријата истичу да је Одлуком о комуналном реду прописано да се клима уређај поставља тако да се онемогући изливање кондензата на спољне делове зграде, суседне објекте и директно изливање на јавне површине.

У супротном, одговорни се кажњавају новчано: фирме са 50.000, предузетник са 25.000, а појединац са 5.000 динара.

Незадовољни грађани којима сметају кондензати из клима уређаја, своје пријаве могу слати Секретаријату за инспекцијске послове, општинским комуналним инспекцијама као и Комуналној полицији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *