Приоритет бољи услови за одвијање наставе

Реконструкција школских објеката, редовно измиривање обавеза према просветним радницима, бесплатан превоз за ученике и суфинансирање боравка деце и приватним вртићима, неки су од највећих послова у области образовања завршених у последње две године, сматра Недељко Манојловић, члан Градског већа задужен за ову област.

Осим тога, настављена је традиционална размена ученика са Сиреном и Питештијем и успостављена сарадња са образовним центрима у Москви и Санкт Петербургу.

У реконструкцију школских објеката на територији града Крагујевца, у последње две године, уложено је око 300 милиона динара, каже Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Према његовим речима, никада до сада није реновиран оволики број школа, како на градском тако и на сеоском подручју.

У оквиру међународне сарадње у области образовања, која се интензивно развија, крагујевачки ученици су крајем прошле године посетили Москву.

Трошкове седмодневног боравка сносио је домаћин, а град је финансирао авио карте. Наставља се и традиционална размена ученика са Питештијем и Сиреном.

На територији града Крагујевца постоје 22 основне школе и 8 средњих школа, као и Музичка, Школа са домом за ученике оштећеног слуха и Школа за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“.

Стварање још бољих услова за одвијање наставног процеса, али и ваннаставних активности у овим образовним установама и даље ће бити један од примарних задатака локалне самоуправе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *