Припреме за лето Штаба за ванредне ситуације

На седници Окружног штаба за ванредне ситуације разматране су припреме за летњу сезону – активности у циљу заштите од пожара на отвореном, водоснабдевања становништва, здравствене исправности намирница, али и здравствене заштите људи и животиња на подручју Шумадије.

Посебна пажња и даље је усмерена на општине које су претрпеле велику материјалну штету услед невремена, као што су Топола и Кнић, где је процењена материјална штета од невремена 600 милиона динара.

Због невремена које је у претходном периоду задесило подручје Шумадије у три општине проглашено је ванредно стање.

Кнић је претрпео највећу штету.

Друге две локалне самоуправе које су имале доста проблема током падавина су општина Рача и град Крагујевац.

Противградна одбрана је дејствовала са свих 157 станица, све ракете су истрошене, али су у последњих седам дана и допуњене залихе.

У Книћу је још увек на снази ванредна ситуација у свих 36 села.

Санирани су стамбени и економски објекти који су били најугроженији.

Пописана је штета, а книћанским домаћинствима већ стижу донације у намештају, средставима за хигијену, кућниим апаратима.

Једна од тачака о којој се говорило на седници Окружног штаба за ванредне ситуације је и припрема за спровођење превентивних и оперативних мера заштите од клизишта, ерозија и одрона на подручју Шумадијског округа, јер су на појединим локалитетима велике количине падавина покренуле стара клизишта.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *