Продужен рок за репрограм дуговања СОН

Јавно станбено предузеће позива грађане који желе да репрограмирају своја дуговања да споразум о репрограму могу да склопе до 31. октобра.

Због великог интересовања рок је продужен, а на овај начин локална самоуправа направила је још један уступак Крагујевчанима који имају нагомилане дугове за топлотну енергију и комуналне услуге „Чистоће“.

Повољност у исплати дуговања до 120 месечних рата, склапањем уговора о репрограму, до сада је искористило преко хиљаду осамсто педесет грађана.

У Јавно стамбеном предузећу најављују да нових продужења неће бити и да ће током новембра неажурни грађани добити тужбе за неизмирена дуговања.

За ове намене уплаћено је више од 250 милиона динара, наводе у Јавно стамбеном предузећу.

Због великог интересовања грађана споразум о репрограму дугова Јавно стамбено предузеће продужило је до 31. октобра.

Евидентирано је да Крагујевчани дугују више од две милијарде динара. Више од пола милиона дугује 656 грађана, дуг од 100 до 500 хиљада има преко 4 и по хиљада људи.

Током августа репрогамирање дуговања било је неупоредиво мање у односу на септембар па су се у Јавном стамбеном предузећу определили да овај рок продуже до краја октобра.

Дужници имају могућност да сами бирају број рата исплате дуговања.

Одлуком локалне самоуправе омогућено је да исплата дугова може да буде реализована на сто двадесет рата у временском периоду од 10 година, а рата би требало да износи најмање 500 динара месечно.

Репрограм могу да склопе и они корисници који су утужени, или су у извршном поступку.

Споразум о репрограму ће бити раскинут уколико дужник има кашњење од два месеца по репрограму и неизмирена редовна месечна задужења.

У јавном стамбеном предузећу наводе да после 31. октобра нових продужетака рокова неће бити.

У Крагујевцу има преко 64 хиљаде корисника услуга. Право на репрограм дуговања имају сви корисници, а за особе са инвалидитетом или старије суграђане који имају преко 75 година Јавно стамбено предузеће нуди олакшице приликом склапања.

Споразум ће моћи да потпишу и код својих кућа јер ће по подношењу захтева екипе Јавно стамбеног предузећа доћи на њихову кућну адресу.

Крагујевчани су иначе редовне платише јер преко 80 одсто грађана ревносно испуњава обавезе плаћања рачуна.

За несавесне и неодговорне суграђане који гомилају дугове већ током новембра стижу прве тужбе на кућну адресу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *