Пројекти Града Крагујевца најбољи и добили 30,5 милиона динара

Град Крагујевац добио је од Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику 30,5 милиона динара бесповратних средстава за реализацију шест пројеката.

Највећи део овог износа – око 26,6 милиона динара биће уложен у реконструкцију, односно опремање кухиње одмаралишта на Копаонику и вртића „Бамби“ и „Колибри“.

У плану је набавка возила и дела опреме за патронажну службу Дома здравља, водоснабдевање школе у Чумићу и пројекат бесплатних спортских активности за децу.

За бесповратна средства за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Србији, која додељује Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, град Крагујевац конкурисао је са општинама Кнић, Аранђеловац и Рача.

Укупан износ одобрених средстава је 62,6 милиона динара, а половина тог износа припала је Крагујевцу.

Захваљујући овим средствима биће растерећен градски буџет, а квалитет живота Крагујевчана, посебно најмлађих, директно унапређен.

Уз финансијску помоћ државе у износу од 7,6 милиона динара биће реконструисана и кухиња крагујевачког одмаралишта на Копаонику, у коју такође годинама није инвестирано.

Како је укупна вредност овог пројект 9,6 милиона динара, из буџета Града за те намене биће издвојено близу 2 милиона динара.

Пројекти града Крагујевца, као и партнерских општина, добили су максималних 100 поена, па су на ранг листи вредновања заузели прво место.

На овом Конкурсу учествовало је 119 локалних самоуправа са више од 70 пројеката, од којих је одобрено 30, а за њихову реализацију  издвојено је око 500 милиона динара.

Обавеза крагујевачке локалне самоуправе је да у реализацији пројеката учествује са 30%, што значи издвајање додатних 7,6 милиона динара из градског буџета.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *