Промоција Зборника – „Доста су свету једне Шумарице“

Поводом обележавања дана Светог Саве у музеју „21. октобар“ одржана је промоција Зборника најбољих литерарних радова, који су изабрани на конкурсу „Доста су свету једне Шумарице“.

Традиционална манифестација „Доста су свету једне Шумарице“ која се организује више од четири деценије у Музеју „21. октобар“ сваке године прикупи велики број литерарних радова, који пристигну из целе Србије и региона.

Награђени и најзанимљивији радови ученика основних и средњих школа, објављени су у зборнику који је предстваљен у оквиру обележавања дана Светог Саве.

Тема конкурса је дело познатог књижевника Ђорђа Милосављевића „Нисам крив што сам жив“ а стих из ове драме „Кажу ми да одрастем а ја се осећам као дете“ основни мотив састава.

Манифестација „Доста су свету једне Шумарице“ се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Крагујевца.

Представљање Зборника ове године је померено за месец јануар у част српског просветитеља и школске славе Свети Сава.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *