Први пут и електронски упис у вртиће

За 673 места колико их има у вртићима Предшколских установа Нада Наумовић и Ђурђевдан конкурисало је око 1.600 малишана.

Ове године, град Крагујевац је први пут родитељима понудио опцију да документацију са захтевом за пријем деце у целодневни боравак доставе и електронским путем, а ову могућност искористило је око 100 грађана.

Комисија ће најкасније до 7. јуна завршити бодовање и рангирање.

У току је упис малишана за обавезан припремни предшколски програм.

Трајаће до краја месеца, а родитељи захтев и документацију за обе Предшколске установе могу предати у просторијама Канцеларије за младе.

Родитељи будуће предшколце, потом, могу пријавити до краја августа у Предшколским установама „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“:

У вртићима чији је оснивач град места има за 265 деце у Предшколској установи Ђурђевдан и 408 у Предшколској установи Нада Наумовић.

Посматрајући узраст малишана, у укупно 15 обданишта, и ове године највише ће бити уписано деце јасленог узраста од једне до три године.

Интересовање родитеља за упис малишана и ове године је веће од расположивих капацитета.

У Комисији коју чине представници обе Предшколске установе и локалне самоуправе подсећају да је ове године, први пут, захтев могао да поднесе и родитељ чије ће дете у години за коју је конкурс расписан напунити шест месеци, иако је дете у моменту подношења захтева било млађе, с тим што обавезе и права о пружању услуге почињу да теку кад дете напуни шест месеци живота.

У радној 2019/20. години неће се организовати пријем нових захтева за упис деце у Предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац, односно могу се уписати само деца која ће се наћи на Јединственој листи бодовања и рангирања, или на Листи чекања утврђеној за текућу годину.

У Комисији за пријем наглашавају да Прелиминарна листа бодовања и рангирања деце и Прелиминарни списак примљених малишана нису коначни и да родитељи у року од осам дана од датума објављивања могу поднети приговор.

Комисија ће, тек након истека тог рока и одлучивања по жалбама, објавити Листу бодовања и рангирања деце за пријем у предшколске установе чији је оснивач град Крагујевац за радну 2019/20. годину и предшколским установама доставити предлог списка примљених малишана по обдаништима.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *