Прво овогодишње заседање Скупштине града

Са 47 гласова „за“ одборници Скупштине града усвојили су Одлуку о изменама и допунама Статута Центра за образовање Крагујевац.

Образлажући предлог Одлуке, члан Градског већа за локалну самоуправу Витомир Недељковић је нагласио да је у Дечјем одмаралишту на Копаонику доста урађено и да су уложена значајна материјална средства како би се побољшали услови за боравак деце.

Реновиран је кров и замењена столарија, постељина и ћебад, рекао је Недељковић и додао да би било урађено и више да се нису измиривале заостале обавезе претходне власти, као што је плаћање бетона за изградњу Крста на улазу у Крагујевац у износу од седам милиона динара.

Према његовим речима, у сарадњи са крагујевачким школама и вртићима ради се на попуњености капацитета за школску 2020/21. годину.

На његово излагање реаговали су представници опозиције.

Одборничка група у локалном паралменту „Крагујевачка прича“ сматра да је у унапређење градских смештајних капацитета на Копаонику потребно укључити и приватни сектор.

Против одлуке о преласку Дечјег одмаралишта на Копаонику у надлежност Центра за образовање Крагујевац био је и одборнички клуб „Заједно за Шумадију“ јер је, како тврде, некадашњи број ноћења од 50 хиљада смањен на 12 хиљада.

Одборници су, између осталог, дали сагласност на одлуке о увећању основног капитала ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈКП „Шумадија“, као и на одлуку Надзорног одбора „Шумадије“ за набавку возила и механизације који су неопходни за изградњу путне инфраструктуре.

Усвојен је и Локалани акциони план запошљавања.

Иначе, приликом разматрања програма пославања и финансијских планова установа културе и спортских привредних друштава опозиција је напустила прво овогодишње заседање локалног паралмента.

Свих 14 тачака, колико их је било на дневном реду седнице, усвојено је за мање од два сата.

У локалном парламенту формиран је нови одборнички клуб „Сви на ову страну“, кога чине три одборника, двојица самосталних и једна одборница са листе „Заједно за Шумадију“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *