Путевима Тесле у Народном музеју

У Народном музеју у Крагујевцу одржана је трибина у оквиру обележавања Теслиних дана.

Теме трибине биле су индустријско наслеђе, прва сијалица која је засветлела у Крагујевцу, наука, култура и туризам.

Обележавање дана рођења нашег научника организовали су Кластер Путеви културе и Народни музеј у Крагујевцу.

У оквиру обележавања дана рођења једног од наших најзначајнијих научника Николе Тесле, у Народном музеју, организована је трибина са темама значајним како за Србију тако и за Крагујевац.

Поред изума који су променили историју науке, посетиоци су имали прилику да чују на који начин су повезани наука, индустрија, култура и туризам.

На трибини су говорили Ненад Ђорђевић, директор Народног музеја, Мануела Граф председница УО Кластера путева културе, Зоран Ђорђевић в.д. директора Бизнис иновационог центра, Бојан Павловић директор Градске туристичке организације и Марија Ђоковић представник Канцеларије за младе.

Трибина у Крагујевцу организована је као део пројекта Кластера Путеви културе под називом Путевима Тесле кроз Србију.

Жеља организатора је да руту Путевима Тесле кроз Европу и Америку сертификују као први званични пут културе Савета Европе који је посвећен једном иноватору и научнику.

Овај пут могао би да постане и културно туристичка међуконтинентална траса.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *