Реконструкција Института за јавно здравље се приводи крају

У Институту за јавно здравље Крагујевац у току је последња фаза реконструкције ентеријера, која би требало да буде завршена до почетка септембра.

Радови су трајали две године, а финансирани су из прихода Института.

За сређивање просторија Института у подруму, приземљу и на спрату до сада је утрошено 350.000 евра и свака од фаза имала је за циљ бољу комуникацију запослених и корисника услуга.

С обзиром на то да је реч о згради која је културна баштина Крагујевца, као и посебно осетљивој делатности, у Институту наводе да су управо због тога радови трајали око две године.

Почело се са реновирањем Санитарне хемије, потом су прешли на одељења микробилогије, клиничке и санитарне, а финализација би требало да уследи у поткровљу, некад припреманом за Апелациони суд, али ипак осталом у поседу Института. Рад у самој установи за то време није прекидан.

Инстут за јавно здравље у Крагујевцу 65 процената новца за редовно функционисање обезбеђује на тржишту, а преосталих 35 добија из републичке касе.

Планови пословодства су амбициозни, тако да по завршетку радова на текућем одржавању зграде размишљају о уласку у јавно-приватно партнерство, које би им обезбедило новац за уређење дворишта у којем су тренутно смештена возила Института, као и набавку најсавременијих апарата без којих анализе крагујевачког Института за јавно здравље не би ишле у корак са светским трендовима.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *