Рекордно интересовање за медицину

Уручењем индекса новој генерацији бруцоша студената медицине, фармације, стоматологије и основних струковних студија, на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу почела је нова академска школска година.

За упис у школску 2018/2019. годину чак 884 кандидата конкурисало је за 284 слободних места у овој високошколској установи.

Највеће интересовање и ове године владало је за упис на Интегрисане академске студије медицине где је за 88 буџетских места конкурисало чак 536 кандидата, што је више од 6 кандидата за једно место.

Овогодишња генерација бруцоша показала је рекордно интересовање за студијске програме Факултета медицнских наука, пре свега студије медицине, оценио је продекан за Интергрисане академске студије проф. др Иван Јовановић и додао да је реч о рекордном интересовању у односу на остале медицинске факултете у земљи и региону.

Професор Јовановић је поручио да ће наставни кадар Медицинског факултета учинити све да оправда очекивања 42 генерације високошколаца.

Овом приликом наглашено је да је по многим параметрима, крагујевачки Медицински факултет најбоље организован у Србији.
Од осталих факултета медицине издваја га интезиван рад са студентима, кроз вежбе и предавања па су и резултати које постижу крагујевачки студенти запажени.

Кандидати који су у јакој конкуренцији успели да упишу неки од студијских програма на Факултету медицинских наука традиционално су, у другој недељи септембра, добили индексе и почели са слушањем наставе пре својих колега на другим Факултетима Универзитета у Крагујевцу. И сви имају велика очекивања.

Индексе су прво добили бруцоши стоматологије њих 24, 84 бруцоша 14. генерације Интегрисаних академских студија фармације.

Свечано су уручени и 42. генерацији студената Интегрисаних академских студија медицине, а у Сали на Интерној клиници КЦ Крагујевац и студентима прве године основних струковних студија.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

One thought on “Рекордно интересовање за медицину”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *