Репрограм дуговања према „Водоводу“

Јавно-комунално предузеће „Водовод и канализација“ од потрошача, на име неизмирених рачуна, укупно потражује око 975 милиона динара. 

Највећи део тог износа, 725 милиона, чине дуговања грађана, док остатак од 250 милиона динара припада потрошачима из категорије привреде.

Физичким лицима, која нередовно измирују своје обавезе, ово предузеће годинама уназад нуди могућност репрограма дуга. Нови рок за склапање споразума о репрограму почео је да тече од данас и трајаће до 30. септембра.

Грађанима који из одређених разлога у претходном периоду нису редовно измиривали обавезе према крагујевачком „Водоводу“, ово предузеће пружа могућност репрограма.

Начин измиривања заосталих обавеза на више месечних рата није новина за „Водовод“ и кориснике услуга овог предузећа.

О томе сведочи податак да је од 725 милиона динара, колико дугују грађани, 140 милиона већ у репрограму, а споразум је закључило 2.745 потрошача.

У циљу наплате остатка потраживања и заштите интереса грађана, а на основу препоруке локалне самоуправе, „Водовод“ је одлучио да дужницима из категорије физичких лица, поново понуди ову могућност.

Потрошачи који су заинтересовани за закључивање споразума о репрограму, то могу учинити у просторијама крагујевачког „Водовода“, до 30. септембра.

На водоводну и канализациону мрежу, у дужини од 1.000 километара, прикључено је близу 65.000 домаћинатсва са подручја Крагујевца, Баточине, Груже и Кнића.

Цена 1.000 литара здраве пијаће воде, којом „Водовод“ снабдева потрошаче, идентична је цени једне флаше воде која се може купити у продавници. То би, сматрају у „Водоводу“, требало да буде довољан разлог за потрошаче да редовно измирују своје обавезе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *