Родитељи немају довољно знања да заштите децу на интернету

Деца и млади у све ранијем узрасту почињу са коришћењем дигиталних технологија, показало је истраживање у оквиру пројекта „Безбедан интернет за целу породицу“, који спроводи УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Ужичким центром за права детета.

Удружење васпитача Шумадије организовало је панел дискусију на којој су представљени резултати истраживања са циљем да се јача свест о ризицима коришћења интернета код деце.

Већина деце се са дигиталним уређајима сусреће у узрасту од четири године, показују истраживања.

Коришћење интернета у данашње време је неизбежно, али доноси и опасности од злоупотребе.

Родитељи немају довољно знања да заштите децу.

Зато је покренут пројекат под називом „Безбедан интернет за целу породицу“ како би се јачала свест о безбедности деце у дигиталном свету.

Јавној расправи у Крагујевцу присуствовали су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја које је препознало значај и подржало овај пројекат.

Крагујевац је један од пет градова у Србији у којем је представљен пројекат и у којем ће бити организоване обуке за васпитаче и учитеље.

Пројекат ће бити настављен израдом приручника и цртаних филмова како би се и на тај начин деци указало на опасности које вребају приликом коришћења дугиталних уређаја.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *