“С Тамаром у акцији“ на дечјој онкологији у Крагујевцу

Екипи популарног програма РТС–а „С Тамаром у акцији“ остало је још десет дана до финализације грађевинских радова на онколошком одељењу Педијатријске клинике у Крагујевцу, које 65 година није реновирано.

Хумана акција спроводи се први пут у Крагујевцу поводом специјалног серијала чије емитовање почиње 8. јуна управо акцијом из овдашњег Клиничког центра.

То је речено током прјема за Тамару Грујић, ауторку емисије и чланове њене екипе, који је приређен у Скупштини града.

Емисија “С Тамаром у акцији” до сада је реновирала 66 кућа социјално-угрожених породица на северу Косова, југу и истоку Србије.

Њихова жеља је да прошире акције и да у свакој сезони имају по једну специјалну епизоду која ће бити усмерена на реновирање неког удружења рањивих група људи или дечје институције.

Крагујевац је први град у Србији, где је екипа започела реновирање онколошког одељења Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру, захваљујући Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака “НУРДОР”.

Представници Града Крагујевца, руководство Клиничког центра и екипа емисије чији сарадници већ увелико изводе радове на одељењу Педијатрије посетили су мајсторе на делу.

Онколошко одељење Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру биће потпуно реновирано.

Најпотребнији је теретни лифт, који и даље недостаје. За његову набавку потребно је 28.000 евра.

Захваљујући спонзорима емисије ”С Тамаром у акцији” до сада је прикупљено око 13.000 евра. Треба обезбедити још 15.000.

Водитељка Тамара Грујић зато апелује на све привреднике и људе добре воље да донирају новац, како би Клиника за педијатрију коначно имала одговарајући теретни лифт.

Специјална епизода емисије ”С Тамаром у акцији”, која се снима у Крагујевцу,биће емитована 8.јуна, на Првом програму РТС-а у 21 час.

Нова сезона емисије ”С Тамаром у акцији” креће од 21. септембра и наставиће да реновира куће социјално-угрожених породица широм Србије.

Тамара Грујић поново ће бити у Крагујевцу у суботу 12. маја у Великом парку.

Популарна ауторка у 16 сати, код Фонтане расположено и ведро, каква је током целог серијала, биће спремна за низ фотографија са најмлађим Крагујевчанима.

Једини услов за добар селфи или фотографију је да деца приложе једну књигу, која ће остати на полицама Одељења за онкологију Педијатријске клинике чије се реновирање приводи крају.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *