Са више пројеката Крагујевац конкурисао за средства ЕУ

Током маја и јуна месеца Град Крагујевац одазвао се бројним позивима на конкурсе за реализацију пројеката који се финансирају из фондова Европске Уније.

После 13 година, Крагујевац је аплицирао ка програму такозване „Гранд шеме“ и упутио документацију са предлозима за реализацију послова који би могли да се обаве захваљујући средствима прописаним конкурсом.

За поједине програме чија је вредност 800 хиљада евра конкурисало је 100 општина у Србији.

Резултати, која локална самоуправа добија средства из фондова Европске Уније, биће познати током лета.

После 13 година Крагујевац се поново појављује на расписаном конкурсу такозване „Гранд шеме“. Упућена су четри позива.

И овог пута за средства се конкурише како би се опремиле школе, локална инфраструктура и нове пословне зоне.

Конкуренција за средства које опредељује Европска Унија из својих фондова је велика, као и очекивања свих градова који су аплицирали за пројекте.

Истраживања националних и међународних развојних програма и донаторских пројеката; планирање и припреме пројектних предлога за пријаву за програме домаћих и иностраних фондова; управљање пројектима суфинансираних из средстава домаћих и међународних извора у свим фазама, само су део активности одељења за управљање пројектима Градске управе и за последњих неколико година умногоме су допринели развоју Крагујевца, обнављању Установа од јавног значаја и комуналном опремању насеља на територији Града.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *