Саветовалише за младе посећује велики број тинејџера

Последњих година све је већи број тинерјџера у Крагујевцу који посећују Саветовалиште за младе, које функционише у склопу превентиве Службе за здравствену заштиту школске деце.

Услуге које лекари пружају младим Крагујевчанима углавном се односе на превенцију болести зависности, насиље у заједници и породици, али и пружање подршке тинејџерима да превазиђу проблеме који се јављају у периоду адолесценције и одрастања.

Саветовалиште за младе у Крагујевцу постоји од 2002. године.

Бави се, очувањем репродуктивног здравља омладине, кроз групни и индивидуални здравствено-васпитни рад, превенцијом болести зависности, насиља у заједници и породици и пружањем подршке младима током одрастања.

У рад Саветовалишта укључени су педијатри, гинеколози, медицинске сестре, вршњачки едукатори и психолози.

Поред рада у Саветовалишту, здравствени радници раде и на терену, у основним и средњим школама, где организују предавања и здравствено-промотивне акције.

У Саветовалишту за младе, наглашавају да се едукација у области превенције болести зависности организује захваљујући посебно едукованом кадру.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *