Савремени правни промет и услуге – 14. „Мајско саветовање“

На крагујевачком Правном факултету, у склопу реализације пројекта „21. век – век услуга и Услужног права“, одржано је 14. „Мајско саветовање“.

На међународном научном скупу који је носио назив „Савремени правни промет и услуге“, представило се 78 референата и 66 радова.

На крагујевачком Правном факултету, у склопу реализације пројекта 21. век – век услуга и Услужног права, одржано је 14. „Мајско саветовање“.

На међународном научном скупу који је носио назив „Савремени правни промет и услуге“, представило се 78 референата и 66 радова.

Четрнаести по реду међународни научни скуп „Мајско саветовање“ одржан је на Правном факултету у Крагујевцу на тему Савремени правни промет и услуге.

Након поздравне речи проф. др Драгана Вујисића, декана Правног факултета у Крагујевцу, на скупу су се представили референти из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније.

Учесници су изложили реферате у неколико тематских целина и то начелна разматрања о пословним, финансијским, банкарским и прометним услугама, осигурању, туризму, спорту, услугама од општег интереса, као и оним које се односе на интелектуалну својину, здравство, социјалну заштиту, управу, образовање.

Скуп је оганизовао Институт за правне и друштвене науке Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

Овом приликом објављен је зборник радова који обухвата све реферате.

Аутори су указали на нека спорна питања у вези угрожених права потрошача у сфери пружања услуга и поступања супротна европским регулативама.

Посебан акценат је стављен на проблем уведеног модела принудне наплате новчаних потраживања.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *