Специјализовано возило за особе са инвалидитетом

За особе са инвалидитетом, Град Крагујевац већ деценију обезбеђује услугу јавног превоза специјализованим возилом, које је прилагођено њиховим потребама.

Возило у међувремену дотрајало, па је локална самоуправа обезбедила ново, чија је вредност 40 хиљада евра.

Ова врста бесплатног јавног превоза за особе са инвалидитетом, како су нам потврдили значи много, а једина обавеза приликом коришћења ове услуге је се дан раније закаже вожња како би комби у одређено време бити на назначеној адреси.

У Крагујевцу има пуно активних и ангажованих младих људи са инвалидитетом. Зато им је потребан додатни комфор у сваком погледу да би њихов живот био лагоднији.

Имајући у виду да се особе са инвалидитетом често налазе у друштвено – неједнаком положају, јер не могу да користе јавни градски превоз, а такси возила су им неприступачна, град Крагујевац је увео услугу превоза особа са инвалидитетом коју реализује у сарадњи са Градском агенцијом за саобраћај.

Ова услуга није нова и пружа се од 2008. године. Међутим, комби који је користио за ове намене, у међувремену је дотрајао.

Возило је специјализовано и прилагођено корисницима. Има хидрауличну рампу која особама са инвалидитетом омогућава лакши приступ возилу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *