Строге казне за крадљивце струје

На подручју крагујевачког огранка Електродистрибуције Србије од почетка године откривено је око 170 случајева неовлашћеног коришћења електричне енергије.

Захваљујући редовним контролама мерних места које је у претходном периоду спровео Огранак Електродистрибуције у Крагујевцу, губици у електроенергетском систему смањени су за око 30 одсто, због чега је овај огранак сврстан међу најуспешније у земљи.

Контрола мерних места у циљу откривања неовлашћеног коришћења електричне енргије један је од приоритета Електродистрибуције Србије.

Контролом су обухваћена и правна и физичка лица, а рад крагујевачког огранка ове године је интензивиран кроз заједничке акције које спроводи са управом и специјалним екипама оформљеним за те намене.

Анонимне пријаве грађана један су од начина откривања неовлашћњног коришћења електричне енергије, као и посебне софистициране методе које се користе у те сврхе.

За оне који неовлашћено користе електричну енергију предвиђене су одговарајуће санкције.

Осим што је крађа струје противзаконита и третира се као кривично дело, ова појава директно утиче на повећање губитака у електроенергетском систему.

Захваљујући редовним контролама мерних места које је у претходном периоду спровео Огранак Електродистрибуције у Крагујевцу, губици су смањени за око 30 одсто, због чега је овај огранак сврстан међу најуспешније у земљи.

Извештава новинарка Бојана Крстић.

One thought on “Строге казне за крадљивце струје”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *