Шведски кардиолог одржао предавање у Крагујевцу

Шведски кардиолог Хакан Вален, у оквиру Еразмус+ пројекта Европске уније, био је гост Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу где је одржао два предавања.

Током посете разговарало се и о даљим начинима сарадње крагујевачког факултета и Каролинска Института из Стокхолма.

Доктор Хакан Вален је професор кардиологије на Каролинска Институту и виши консултатнт Клинике за кардиологију у Стокхолму.

Током посете Факултету медицинских наука у Крагујевцу доктор Вален је одржао предавања на којима говорио о програму докторских студија Каролинска Института и начинима третирања одређених болести.

Доктор Вален је посетио Медицински факултет у оквиру Еразмус+ пројекта Европске уније преко којег је успостављена сарадња између Каролинска Института и крагујевачког факултета.

Поред стручног усавршавања студената, представници крагујевачког факултета разговарали су са гостом из Шведске и о другим облицима сарадње које ће бити реализовани у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *