Таблет посвађао таксисте

Крагујевачки таксисти окупили су се на протесту испред Скупштине града незадовољни радом појединих великих удружења која не поштују таксиметар, већ су увођењем таблета изазвали нејолајну конкуренцију и на тај начин снизили цене.

Како је изјавио Горан Миленковић, један од вођа протеста сви таксисти би требало да возе по истим ценама и под истим условима.

Крагујевачки таксисти су незадовољни јер су поједини такси превозници самоиницијативно укинули стартну цену, смањили цену вожње по пређеном километру од прописане градске одлуке донете у новембру 2015. године.

Уз то, кажу окупљени таксисти поједини превозници не користе званичне мерне уређаје, већ таблете.

Незадовољни насталом ситуацијом окупили су се испред градске Скупштине, како би скренули пажњу на проблем и указали локалној самоуправи на неспровођење Решења о утвђивању цене за обављање такси превоза.

Градска одлука о такси превозу донета је на основу Закона о превозу путника у друмском саобраћају.

Документом су прописани услови за обављање такси превоза.

Између осталог, дефинисано је да такси возач мора да поседује потврду о баждарењу таксиметра, и да је дужан да на почетку вожње укључи таксиметар.

Одлуком је одређено да се цена за обављање такси превоза утврђује у оквиру тарифе.

Она обухвата спуп јединичних цена за старт, пређени километар, време чекања долазак на адресу док висину јединичних цена одређује Градско веће.

Важећа је за све такси превознике. Окупљени таксисти тврде да су проблем у међувремену проузроковали појединци и удружења која не поштују градску одлуку.

Иако су се жалили локалној самоуправи и били на више од 20 састанака, кажу да нису постигли никакав договор. Истичу да неће одустати од протеста.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *