У Крагујевцу се обележава Недеља здравља уста и зуба

Институт за јавно здравље Крагујевац, у сарадњи са Заводом за стоматологију, предшколским установама „Нада Наумовић“, „Ђурђевдан“ и „Чили и Вили“ и локалном самоуправом, низом промотивних и едукативних активности обележава Недељу здравља уста и зуба.

Циљ обележавања ове манифестације је скретање пажње јавности на значај оралног здравља код деце, а овогодишњи слоган је „Орално здравље чувамо од најранијег узраста“.

Поражавајућа је статистика колико мало пажње се поклања оралној хигијени, а све је присутнији тренд да родитељи децу награђују слаткишима.

Стога је Институт за јавно здравље Крагујевац, заједно са Заводом за стоматологију, организовао превентивне оралне прегледе предшколаца у Народној библиотеци, са намером да стоматолози најмлађима, до најранијег узраста, укажу на важност очувања здравља зуба.

Колико је важно орално здравље, како превентивни прегледи утичу на здравље зуба, као и колико је битно о оралној хигијени информисати се од најранијег узраста само су неке од тема о којима се говори, током Недеље здравља уста и зуба.

Предшколске установе „Нада Наумовић“, „Ђурђевдан“ и „Чили и Вили“ су припремиле пригодан уметнички програм, а деци су, након превентивног прегледа, подељене пасте за зубе.

Са информисањем и едукацијом о оралном здарвљу треба почети од најранијег узраста, саветују стручњаци, како би се болести уста и зуба спречиле и смањиле.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *