У Крагујевцу више склопљених бракова у 2018. години

Подаци Градске управе из прошле године показују да се број венчаних и разведених грађана са територије Крагујевца и Шумадијског управног округа, није знатно мењао у односу на 2017.

Број склопљених бракова у прошлој години нешто је већи у односу на 2017, док је број развода на истом нивоу.

Месеци који се најчешће бирају за започињање заједничког живота су септембар и мај, док за разводе бракова статистика показује да су најкритичнији месеци новембар и март.

Према подацима Матичне службе у Крагујевцу, број парова који су стали на луди камен у прошлој години није се значајно повећао у односу на 2017.

Разлози за развод брака су многобројни и различити.

Углавном је реч о озбиљној и трајној поремећености брачних односа, као и немогућност остваривања заједничког живота.

Судска пракса показује да нема правила колико времена прође од тренутка закључивања брака до момента када супружници поднесу тужбу, односно предлог за споразумни развод брака.

Интересантно је да је у судској пракси било случајева да се поступак за развод покрене свега неколико дана након закључивања брака, али и након 30, чак и 50 година заједничког живота.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *