„Универзитет и његова аутономија мета медијске кампање“

Универзитет у Крагујевцу и његово право на аутономију уређену Уставом и Законом, права су мета медијске кампање која се води против ректора и органа ове институције, закључено је на данашњој седници Колегијума Универзитета.

Једногласном одлуком чланова овог тела, Колегијум ће подржати Јавни апел, који је већ потписало наставно и ненаставно особље неколико факултета, а којим се запослени обраћају највишим званичницима и градоначелницима градова у којима су седиштва факултета Универзитета у Крагујевцу, у циљу одбране достојанства ове институције, запослених и свих студената.

Најкасније у току сутрашњег дана Колегијум ће упутити званичан допис конференцији Универзитета Србије и Заједници државних универзитета Србије, са предлогом да се разматра настала ситуација која прети да потпуно обезвреди и уруши, поред Универзитета у Крагујевцу, и читав високошколски систем у Србији, наведено је у саопштењу.

Скупштински одбор за образовање затражио је данас од министра просвете Младена Шарчевића да у складу са законом предузме мере и смени ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Небојшу Арсенијевића и упутио препоруку Тужилаштву да се истражи његова кривична одговорност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *