Уручене прве сениор картице у Крагујевцу

До краја априла свим пензионерима у Србији биће подељене бесплатне сениор картице. Право на картице има близу милион и 800 хиљада најстаријих грађана, којима се омогућава да остваре низ погодности и уштеда.

Првих 50 персонализованих картица уручено је и у Крагујевцу. До краја месеца 43 хиљаде пензионера са подручја града моћи ће да оствари право на овај бенефит.

После представљања персонализованих картица за пензионере у Дому Народне Скупштине у Београду, за ову врсту погодности најстарији грађани широм Србије изразили су велико интересовање.

На основу одличних примера Београда, већ после месец дана Министарство за рад, борачка и социјална питања, донело је одлуку да се на територији целе земље прошири акција.

Локалне самоуправе преузеле су реализацију у сарадњи са ПИО фондом. На територији Шумадијског округа живи 69 хиљада пензионера од којих је 43 хиљаде на подручју Крагујевца.

Град Крагујевац доделио је првих 50 пресонализованих картица за пензионере, а до краја априла сви пензионери из нашег града могу да остваре право на сениор картицу.

Картице за пензионере део су националне стратегије за бригу о старима, односно што бољи и квалитетнији живот пензонера.

Без обзира на пензиону категорију и износ пензије, сви пензионери на територији Шумадијског округа и града добиће картице којима ће моћи да остваре бројне попусте при куповини и уштеде у кућном буџету.

Идентификационе картице за пензионере уведене су у свим категоријама. Пензионери не морају да носе пензионе чекове приликом куповине, као што је то био случај до сада.

Картица је документ са потпуно заштићеним личним подацима. На њој неће писати адреса, ни износ пензије, ни матични број.

Сениор картица може се користити приликом куповине на територији целе Србије.

Многобројне крагујевачке компаније исказале су жељу да помогну пензинерима, односно обезбедиле могућност да наши најстарији суграђани са картицама остваре попусте.

До краја априла свих 69 хиљада пензионера са територије Крагујевца и Шумадијског округа добиће бесплатне сениор картице.

На територији Србије биће одштампано милион и седамсотина педесет сениор картица.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *