Ускоро конкурс за припремни предшколски програм

Предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, позвале су родитеље или старатеље да децу, рођену од 1. марта 2013. до 28. фебруара 2014. године, благовремено упишу за похађање припремног предшколског програма.

Тачан датум за подношење Захтева још увек није утврђен, али по речима Милке Симић, директорке ПУ „Наде Наумовић“, током маја требало би да почну са уписом деце у припремно предшколско образовање.

Родитељи имају право да изаберу предшколску установу, у коју уписују дете за припремни програм, без обзира на то ко је оснивач установе, уз услов да је она верификована од надлежних органа.

Ове године, у припремни предшколски програм уписују се деца рођена од 1. марта 2013. до 28. фебруара 2014. године.

Припремни предшколски програм, по Закону o предшколском васпитању и образовању треба да траје најмање 9 месеци, четири сата дневно.

Неопходне информације за упис будућих предшколаца родитељи могу пронаћи на сајту предшколских установа “Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ или сајту Града.

Тачан датум подношења Захтева за упис у припремни предшколски програм, још увек није утврђен.

Школска управа упозорава на то да, уколико родитељ намерно или без оправданог разлога не упише дете на обавезни програм припреме пред полазак у основну школу, или ако неоправдано изостаје у току трајања програма, родитељ чини прекршај за који је, по важећим законским прописима, предвиђена казна.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *