За примарну здравствену заштиту 36 милиона

Из буџета Града Крагујевца за ову годину за примарну здравствену заштиту биће издвојено 36 милиона динара.

Програмом спровођења друштвене бриге за здравље уређује се начин расподеле средстава здравственим установама чији је оснивач град Крагујевац.

Средства за примарну здравствену заштиту у износу од 36 милиона динара биће распоређена Дому здравља, Заводу за хитну медицинску помоћ и Заводу за стоматологију.

Највише средстава биће издвојено Заводу за стоматологију, и то 5 милиона динара за оперативни блок, 3 милиона за набавку медицинске опреме, и пет милиона за бољу кадровску обезбеђеност у интересу боље приступачности и доступности у коришћењу стоматолошке здравствене заштите.

Дом здравља може да рачуна на 11 милиона динара, од чега ће два милиона бити потрошено за набавку компјутера, а 9 милиона за медицинску опрему.

У амбулантама Дома здравља захваљујући Граду, обновљен је значајан део медицинске опреме, али како кажу, представници ове медицинске Установе, неопходна је замена столарије.

Иначе Апотека Крагујевац, обавестила је надлежну градску Управу, да као друштвено одговорна Установа током 2018. године неће користити средства из буџета града за вршење оснивачких права.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *