За путну инфраструктуру у Крагујевцу 700 милиона динара

У путну инфраструктуру ове године биће уложено 700 милиона динара, а већина путева градиће се у сеоским срединама и приграду.

У овом тренутку екипе и механизација Предузећа за путеве раде на шест путних праваца, и то углавном на сеоском подручју.

У селу Доње Грбице у току су радови на асфалтирњу локалног пута у дужини од три километра, док се друга деоница од два и по километра ради у Горњим Грбицама.

Шумадијска села ових дана добила су нове путеве, а у претходних пар месеци урађено је преко 19 километара.

Екипе Предузећа за путеве раде на шест градилишта, и то углавном на сеоском подручју које, како кажу у локалној самоуправи, представљају приоритет.

На петнаест километара од Крагујевца налази се прво еко село у Шумадији, Доње и Горње Грбице, где се тренутно асфалтира пут. Овде ће бити урађена комплетна реконструкција са новим асфалтним слојем.

Комисије ће одредити приоритете који ће се путеви радити у наредна два и по месеца, како би се спречиле штете на путевима које настају приликом елементарних непогода.

Предвиђено је да, у наредном периоду, у асфалтирање улица у граду и приграду буде уложено више од 400 милиона динара.

Сви радови на ревитализацији путева у приградском и градском подручју изводе се у договору са грађанима и у складу са стратегијом развоја града.

Дугоочекивани радови на изградњи локалних путних праваца у околини Крагујевца у дужини од око 19 километара асфалта биће завршени до краја јула.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *