За реконструкцију Друге техничке школе 120 милиона

Град Крагујевац је у протекле две године, у реконструкцију основних и средњих школа инвестирао око 300 милиона динара.

Поред улагања у адаптацију основне школе „Доситеј Обрадовић“ која се обнавља средствима из буџета у износу од преко 90 милиона динара, почетком маја очекује се још једна вредна инвестиција.

За реконструкцију једне од најстаријих средњих школа Друге техничке, биће уложено 120 милиона динара. Радове финансира Канцеларија за јавна улагања.

У објекту који је под посебном заштитом као споменик културе, нова школска година почеће у савремено опремљеним учионицама, са новим санитарним чворовима, водоводном, канализационом мрежом и електроинсталацијом.

Ово је једна од највећих појединачних инвестиција у школству у Крагујевцу. Потпуном адаптацијом обезбедиће се безбедно одвијање наставе.

За реконструкцију основних и средњих школа у Крагујевцу, у протекле две године уложена су значајна средства. Завршени су радови у Основним школама „Мома Станојловић“, „Станислав Сремчевић“.

Уређена је и фискултурна сала у основној школи „Живадинка Дивац“ са 300 места. Такође, oсавремењено је и издвојено одељење Основне школе „Вук Караџић“ у Трмбасу, а урађени и мокри чворови издвојеног одељења Основне школе „21 октобар“ у Добрачи.

За реконструкцију Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу и изградњу нове фискултурне сале биће уложено 92 милиона динара, за коју је Град од Министарство привреде добио 35 и по милиона динара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *