Нови датуми попуштања мера

Поједине мере могле би да буду ублажене или потпуно укинуте од понедељка, 4. маја. Како наводе “Блиц” и “Новости”, одређени су прелиминарни датуми за почетак рада угоститељских објеката, јавног превоза као и отварања вртића.

Од понедељка 4. маја могли би да прораде кафићи и ресторани, у затвореном делу биће обавезна употреба маски, а на отвореном дистанца.

Такође, од 4. маја биће дозвољени спортски тренинзи у групама на отвореном. Од 8. маја почеће да саобраћа јавни градски превоз, међуградски и железнички саобраћај.

„Блиц“ пише да градски превоз неће почињати са радом у свим градовима истог дана.

Како сада ствари стоје, а у складу са епидемиолошком ситуацијом, у Крагујевцу и Новом Саду почеће 4. маја, а у Београду и Нишу од 8. маја.

Од 8. маја почињу да раде тржни центри, од 11. маја вртићи и продужени боравак за децу до 4. разреда.

Од 18. маја биће пуштен авио-саобраћај, преносе “Новости”. „Блиц“ пише и да према досадашњем договору, током првомајске забране кретања пензионери би могли да имају један сат пре подне за шетњу.

Међу предлозима мера које би могле бити усвојене је и та да се помери време за одлазак у продавницу и да оно буде од пет часова ујутро до осам часова.

Ово су за сада прелиминирани датуми динамике повратка у свакодневни живот на који смо навикли.

Прецизирање датума требало би да буде окончано на састанку Кризног штаба и председника Републике Александра Вучића, који је у току.

Одлуке са данашњег састанка потом морају да прођу и Владу Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *