Од 18 часова за повратнике из иностранства нове процедуре

Грађани који се враћају са летовања из земаља у региону, или из иностранства не би требало да долазе у Ковид амбуланту како би се тестирали на корона вирус, саветују стручне службе Дома здравља.

Од данас је уведена могућност електронског пријављивања грађана који желе да провере своје здравствено стање и отклоне сумњу да су се заразили приликом боравка ван наше земље.

То је добар начин да се избегну гужве, али и евентуално заражавање вирусом корона.

Сезона годишњих одмора је при крају, па се у Крагујевац после краћег боравка, враћају они који су летовали ван наше земље.

Иако су због корона вируса границе многих земаља затворене за грађане Србије, има држава које су дозвољавале боравак наших држављана на својој територији, па је већина грађана летовала на далеким дестинацијама у Турској или Египту.

После потребног обавезног тестирања, грађани Србије су махом летовали у Црној Гори, а по повратку са летовања сви који долазе из иностранства имају обавезу да преузму формулар са интернет странице e-zdravlje.gov.rs, попуне питања, одштампају и чувају наредних 10 дана

У наредном периоду очекује нас долазак сезонског грипа, па ће дезинфекција, ношење заштитне опреме, јачање имунитета и строгог придржавања савета лекара бити од великог значаја у очувању здравља.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.