Покрет ” Метла 2020 ” залагаће се за равноправно асфалтирање града и периферије

Покрет ” Метла 2020 ” залагаће се да се асфалтирање у граду одвија од центра Крагујевца ка периферији града.

Они тврде да се у предизборној години, асфалтирају популистички улице као што се некада радило у сеоском подручју – без кишне канализације, без ивичњака, без тротоара.

У Покрету ” Метла 2020 “кажу да у првом тренутку то грађане тих улица чини срећним, јер после неколико деценија добијају асфалт али након кратког времена наступиће велики проблеми –поплава након већих киша, угрожена безбедност због недостатка тротоара, пуцање коловоза из разлога непостојања ивичњака и низ других недостатака који ће се временом појавити.

Такође селективан приступ одлуци које улице треба асфалтирати довео је до тога да имамо улице густо насељене на пар километара од центра града које имају земљану или лошу макадамску подлогу а улице на самој приферији града где живе љубимци актуелне власти асфалтиране.

Покрет ” Метла 2020″ ће се залагати да свака улица има коловозну конструкцију, ивичњаке, зелену површину тамо где профил улице то дозвољава, тротоар, и кишну канализацију тамо где је неопходно.

Покрет ” Метла 2020 ” ће инсистирати из разлога бољег развоја пољопривреде и повратка младих на сеоско подручје да свако Крагујевачко село у свакој наредној години добије минимално по један километар асфалтног пута према одлуци савета Месне заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *