10 минута: „Bar lords“ и дисциплина „Street workout“

Улично вежбање, или „Street workout“, тренутно је један од најбрже растућег тренда фитнеса у свету који се ослања на вежбање на справама у окружењу и на игралиштима.

Комбинацијом гимнастике и акробатике на отвореном у којој наступ прераста у специфичан, атрактиван, слободан стил, већ неколико година уназад се баве крагујевачки представници овог спорта – група „Bar lords“ или „Господари шипке“.

„Street workout“ или „Улично вежбање“ је релативно нови начин вежбања који се појавио у Америци 80–их година, да би се касније пренео у Европу где почиње његова експанзија.

Ову атрактивну дисциплину прате три карактеристике тренирање је бесплатно, изузетно је модерно и допадљиво, и врло ефикасно за развој мускулатуре.

Многи и не знају да и Крагујевац има своје представнике у овом спорту, групу „Bar lords“, чији су чланови окупљени са истим циљем–промовисење здравог начина живота и одвраћање младих од претеране усмерености ка дигиталним садржајима.

Вежбе изводе у локалним парковима, дечијим игралиштима и у својим домовима, а зими тренирају у Соколани.

Момци из групе „Bar lords“ се финансијски сами сналазе за куповину опреме и израду пратећег промо материјала. У плану је и учешће на такмичењима у региону.

Како кажу, добро би им дошла подршка хуманих људи и за такве активности и за даљу успешну промоцију и унапређење ове атрактивне спортске дисциплине.

За постизање жељених резултата и правилне дефиниције мишића, потребно је много труда, залагања и одрицања.

Највећи изазов је победити самог себе. Пресудна је воља, упорност, завидан ниво снаге, издржљивост и координација, али временом сви ти елементи, уз неизоставну подршку пријатеља, постају освојиви, без сумње.

Извештава новинарка РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *