10 минута: Бесплатно на преглед код будућих стоматолога

Поводом Светског дана здравља који се обележава 7. априла, студенти стоматологије Факултета медицинских наука Универзитета у у Крагујевцу указују на значај превентивних прегледа и здравље уста и зуба.

Студенти завршних година студија стоматологије три пута недељно обављају праксу у Заводу за стоматологиј и грађани могу провере здравље уста и зуба.

За будуће стоматологе пракса је неопходна, а прилика да своје знање усавршавају на људима а не на луткама од великог је значаја.

Удружење студентата стоматологије Центра за стручне и научноистраживачке радове Факултета медицинских наука, дошло је на идеју да поводом Светског дана здравља подсети грађане Крагујевца на значај превентивних прегледа.

Здравље уста и зуба један је од важнијих аспеката општег здарвља сваког пацијента. Најчешће обољење са којим се стоматолози сусрећу је каријес, а превентивним прегледима могу се спречити веће компликације.

Пракса за студенате стоматологије организована је током треће, четврте и пете године студија у сваком семестру. Сви прегледи које обављају студенти уз пристуство доктора специјалиста оралне медицине бесплатни су за грађанство.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *