10 минута: Бесповратна средства за подршку иновационим идејама

У Бизнис иновационом центру у Крагујевцу одржан је Инфо дан поводом четвртог циклуса конкурса за доделу бесповратних средстава за подршку иновационим идејама, у оквиру СтарТек пројекта.

Грантови у вредности до 50 хиљада долара односе се на излазак предузетника, микро, малих и средњих предузећа на светска и домаћа тржишта.

Конкурс је отворен до 31. маја.

Након прве три године СтарТек програма, током којих је подршка била усмерена на иновације у раној фази развоја, у четвртој се пажња стартаповима поклања кроз финансијску подршку и менторски програм убрзаног развоја.

У прва три циклуса поднето је више од 600 пријава док су 82 пројекта добила финансијске грантове, у укупној вредности од три милиона долара.

Иновационо тржиште у Крагујевцу постаје све веће, управо због развијања информационих технологија и повољне пословне климе.

Локална самоуправа у сарадњи са Бизнис иновационим центром, НАЛЕД-ом и државом пружа подршку почетницима у покретању бизниса на више начина.

СтарТек програм подршке иновацијама део је шестогодишњег пројекта који спроводи НАЛЕД у партнерству са Владом Србије и компанијом Филип Морис из Ниша.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *