10 минута: Библиотека „Вук Караџић“ почела са радом

Министарство културе упутило је препоруку одређеним установама културе да почну са припремама за организовање рада уз поштовање мера безбедности запослених, али и посетилаца.

Запослени у Народној библиотеци „Вук Караџић“ обавили су дезинфекцију галерије, обезбедили заштитне параване, маске, рукавице, а рад са странкама почиње од 28. априла.

Чланови библиотеке моћи ће у периоду од 8 до 15 сати да замене литературу у свим одељењима.

У Градском дому, Дечијем одељењу, огранцима на Аеродрому, Старој колонији, Пивари.

Из библиотеке поручују да ће све чланарине бити продужене два месеца, да се неће наплаћивати казне за оне који нису стигли да врате књиге пре увођења ванредног стања и да ће се водити рачуна да читаоци не буду оштећени.

Сви раније заказани програми су отказани до јесени.

Изостали су разноврсни садржаји, неизвесно је и планирано покривање амфитетатра у дворишту Дечије библиотеке које је финансирало Министарство културе.

Редовни читаоци у свим огранцима Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу током пролећа и лета због мера безбедности нешто успореније ће долазити до наслова.

Према речима Мирка Демића током лета књижни фонд ће бити обновљен.

Како ће бити организовани програми на јесен још увек се не зна, једино што је потпуно извесно је, да ће пандемија коронавируса бити незаобилазна тема издавачке продукције већ до јесени.

На свим језицима, у целом свету.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *