10 минута: Дан иновација у Крагујевцу

Шумадија сајам и Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије, уз подршку града, организовали су у Крагујевцу Дан иновација на коме су посетиоци, између осталог, имали прилику да се информишу о правним и пореским актима при оснивању и развоју стартапова и упознају са предностима вештачке интелигенције.

На панел дискусији представљена су најновија достигнућа и трендови из роботике, као и из креирања виртуелних светова са циљем да млади добију инспирацију за оснивање стартап предузећа што би се директно одразило на напредак дигиталне економије у Србији.

Презентовано је како се вештачка интелигенција може искористити у пракси.

Из Савеза проналазача Београда истичу да се Србија убрзано развија када су научна истраживања и најновије технологије у питању и да се аналогни сектор, у смислу иновација, све више пребацује на дигитални.

Ово је други пут да Шумадија сајам уз подршку града Крагујевца организује манифестацију оваквог типа.

С обзиром на то којом се брзином развијају најновије технологије, из Института за вештачку интелигенцију закључују да ћемо већ за десетак година живети у свету који ће бити много другачији у односу на овај сада.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *