10 минута: Делегација ЕУ посетила Крагујевац

Шеф Одељења за сарадњу делегације ЕУ у Србији, Никола Бертолини, посетио је Крагујевац.

Он је са градоначелником Николом Дашићем и сарадницима разговарао о пројектима који се реализују уз финансијску подршку Европске уније.

Бертолини је током посете обишао и Војно-технички завод, културно-историјску целину коју град планира да обнови у наредном периоду.

Бертолини је изјавио да би требало повећати средства које град има на располагању за пројекте од Европске уније како би Крагујевац, који има велики потенцијал, постао још боље место за живот грађана.

Шеф Одељења за сарадњу делегације Европске уније у Србији, Никола Бертолини, заједно са Мартином Клаукеом, шефом другог сектора операција у ЕУ делегацији разговарао је са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем и сарадницима о пројектима које је у граду подржала Европска унија, а који доприносе бољем квалитету живота људи.

Током посете, делегација је обишла и „Војно-технички завод“.

Град има 23 пројекта за чију реализацију очекује подршку Европске уније, а један од њих је и обнова ове просторне културно-историјске целине.

Уређење Војно-техничког завода у Крагујевцу је велики и скуп пројекат чија ће се реализација одвијати постепено. Циљ је да се нађу права решења како би овај простор постао функционална целина.

Делегација Европске уније обишла је индустријску зону, Легат Николе Коке Јанковића, Центре изврсности и Регионалну агенцију за економски развој Шумадије и Поморавља, где се развоварало о подршци за стварање услова за привлачење инвестиција и конкурентности малих предузећа.

Шеф делегације, Никола Бертолини, изјавио је да би требало повећати средства које издваја Европска унија за реализацију пројеката како би Крагујевац постао још боље место за живот грађана.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.