10 минута: Екипе основаца из Крагујевца и Аранђеловца победници регионалне Пажљивкове смотре

Екипе основаца из Крагујевца и Аранђеловца победници су регионалне Пажљивкове смотре у категорији другог, односно првог разреда.

Победници су се директно пласирали на републичко такмичење у познавању саобраћајних правила, које ће у јуну бити одржано у Крагујевцу.

У регионалном надметању бориле су се и екипе из Лапова, Баточине, Раче и Тополе.

Најбоље екипе из Шумадијског округа које су на општинском такмичењу Пажљивкова смотра понеле титулу победника, сусреле су се у Аранђеловцу на регионалној смотри знања о безбедном учествовању у саобраћају.

У категорији првог разреда на републичко такмичење пласирала се екипа из Аранђеловца, док је титула победника, за ученике другог разреда, отишла у Крагујевац, екипи основне школе Милоје Симовић из Драгобраће.

Како кажу малишани, освојено место је најмање битно, али дружење и нова пријатељства су обележили дан у Аранђеловцу.

Основна школа Милоје Симовић била је апсолутни победник на општинском такмичењу у обе категорије које је у Крагујевцу одржано почетком марта.

У паузи до регионалног сусрета са најбољим екипама из Шумадиског округа, малишани су вредно вежбали и обнављали правила безбедног учествовања у саобраћају.

Пласирање на регионално такмичење за децу био је посебан изазов, а велики труд учитељица се на крају исплатио.

Програм Пажљивкова смотра релативно је млад пројекат који спроводи Агенција за безбрдност саобраћаја, али је од почетка препознат као изузетно добар вид учења од стране учитеља и васпитача.

У регионалном надметању бориле су се и екипе из Лапова, Баточине, Раче и Тополе.

Републичко такмичење у познавању саобраћајних правила биће одржано 13. и 14. јуна у Крагујевцу, а за победнике су обезбеђене вредне робне награде.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *