10 минута – Стевовић: Константно трпим притиске

Бројни успеси како у екипном, тако и појединачном такмичењу, обележили су протеклу спортску сезону у Крагујевцу.

Највећи успех остварили су крагујевачки ватерполисти освајањем Јадранске лиге и државног првенства, рукометашице су постале вицешампионике и очекује их челенџ куп, одбојкаши ће на евро сцену, кошаркаши остају у најјачој српској лиги КЛС, док су фудбалери Радничког после шест година поново у елити.

Стрељачки клуб Чика Мата је остварио одличне резултате ове године, а такмичар клуба је обезбедио олимпијску визу.

Финансирање спорта у Крагујевцу је на нивоу највећих градова у Србији, а опредељење локалне самоуправе је да спортистима обезбеди што боље услове за тренирање.

Ово су само неки од резултата градског ресора за спорт, за свега 11 месеци рада.

Иако је финансирање крагуевачких спортских клубова најтранспарентније, а трошење буџетских средстава најконтролисаније до сада, некима овај уређени систем не одговара.

Поједини спортски  клубови који ненаменски троше буџетска средства покушавају притисцима и претњама да онемогуће спровођење позитивно правних прописа Републике Србије и града Крагујевца, наглашава члан Град већа за спорт.

Стевовић тврди да ће сви јавни позиви и аукције бити транспарентни и законити и да ни по коју цену неће одустати од своје мисије спорвођења законских оквира у спортским клубовима и на спортским теренима.

Поред већ реализованих пројеката, у наредном периоду биће реновирана дечја игралишта и спортски објекти у руралном подручју, у плану је нова борилачка сала у Крагујевцу, реновирање отворених и затвореног базена, изградња нове картинг стазе и вештачке стене.

Без здравих основа, посвећеног и транпсарентног рада локалне самоуправе, неће бити ниједног резултата, зато градоначечник и члан градског већа за спорт не одустају од своје утврђене мисије.  

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *